Secretele milionarilor sau cum să ai succesul lor

Secretul milionarilor de succes este simplu: Îndrăznește să visezi! Permite-ți acest lucru. Imaginează-ți că ți-ai atins toate obiectivele și ai obținut viața pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna. Gândește-te la suma pe bani la care râvnești și la cea pe care o ai astăzi în cont. 

Toți oamenii bogați au început cu un vis

Imaginează-ți că nu ai restricții sau limitări la ceea ce poți deveni sau avea. Doar pentru moment, închipuie-ți că ai tot timpul, banii, toată educația, experiența, prietenii, contactele, toate resursele și orice altceva de care ai nevoie pentru a obține orice îți dorești. Dacă potențialul tău ar fi complet nelimitat, ce fel de viață ai vrea să creezi pentru tine și familia ta?

O abordare „înapoi din viitor”

Este vorba de o tehnică eficientă, practicată constant de oamenii cu performanțe ridicate. Acest mod de gândire are un efect uimitor asupra minții și comportamentului, și iată cum funcționează: imaginează-te peste cinci ani. Cum au trecut acești ani? Cu cine semeni, ce faci, unde lucrezi? Câți bani câștigi? Ce stil de viață ai? Este totul perfect? 

Îndrăznește să visezi!

Creează-ți o viziune de viitor pe termen lung. Cu cât viziunea ta despre fericire și prosperitate este mai clară, cu atât mai rapid vei tinde spre ea și cu atât mai eficientă îți va fi munca. Atunci când creezi o imagine mentală clară a punctului spre care mergi în viață și îți stabilești obiective clare în carieră, devii mai pozitiv, mai motivat și mai hotărât să-l realizezi. În mintea ta se nasc multe idei, devii creativ, iar asta te ajută să-ți atingi scopurile. Acest exercițiu îți crește nivelul de încredere în sine, respectul de sine și sentimentul fericirii. 

La ce lucru ar trebui să visez? Ce scop ar trebui să am și să fiu sigur că nu voi eșua? 

Orice ar fi acesta, scrie-l și începe să-ți imaginezi că deja ești acolo, fericit și împlinit. Apoi, uită-te înapoi la locul în care te afli astăzi. Ce ai fi făcut până acum pentru a ajunge acolo? Cum ai încercat să schimbi lucrurile? Ce ai început și ce ai abandonat? Dacă viața ta ar fi perfectă din toate punctele de vedere, cum ar arăta? Indiferent ce ai fi făcut altfel, fă primii pași astăzi.

Visele reprezintă punctul de plecare pentru atingerea obiectivului tău de independență financiară. Motivul numărul unu pentru nu care oamenii reușesc niciodată din punct de vedere financiar este că nu le vine niciodată în minte că pot să o facă. Drept urmare, ei nu încearcă niciodată. Nu încep niciodată. Ei continuă să se învârtă pe un cerc, cheltuind tot ce câștigă și chiar mai mult. Dar când începi să aspiri la succesul financiar, începi să schimbi modul în care te vezi pe tine în viitor. Începi să faci diferit lucrurile, puțin câte puțin, până când direcția vieții tale se schimbă în bine. 

Încă un exercițiu de acțiune: fă o listă cu tot ceea ce ai face sau ai încerca să faci dacă ți s-ar garanta succesul absolut. Ceea ce visezi că vei obține, are mari șanse să se transforme în realitate. De ce? Pentru că vei acționa zilnic în conformitate cu ceea visezi, bun sau rău.

Fii curajos să crezi că ești pe drumul cel bun!