10 cărți gratuite despre bani și educație financiară

Știința de a deveni bogat (Wallace D.Wattles) 

O carte cu informații practice și utile, dedicată celor care nu avut niciodată timp sau resurse să descopere care este punctul de pornire spre îmbogățire, fără prea multă filozofie.

Atingerea regelui Midas (Robert Kiyosaki) 

Într-o perioadă în care rata șomajului este în creștere și este nevoie de noi locuri de muncă pentru ca economia să-și revină, cine nu dorește să găsească soluţii care să readucă rapid lucrurile la normal? Mulţi așteaptă un răspuns din partea guvernanţilor, însă aceștia nu prea reușesc să creeze efectiv locuri de muncă. Adevărul este că o singură categorie de oameni sunt capabili să readucă prosperitatea: antreprenorii. Mai exact - antreprenorii înzestraţi cu Atingerea regelui Midas.

Afaceri Interactive (Robert Kiyosaki)        

„Nu mi-a fost ușor să devin bogat. Mi-au trebuit 30 de ani și două afaceri eșuate pentru a câștiga educația și experiența necesară construirii unei afaceri de succes. Sectorul network marketing-ului oferă soluții de afaceri la cheie oricui vrea sa obțină controlul asupra viitorului său financiar.”, spune autorul.

Un IQ Financiar mai bun (Robert Kiyosaki)  

Unul dintre cele mai mari eșecuri ale sistemului educațional este acela de a nu le asigura studenților o educație financiară. Mulți consideră că, din punct de vedere religios, banii sunt murdari. Banul, în sine, nu e ochiul dracului. Banul e doar ban. 

7 Strategii Pentru Obținerea Bogăției și Fericirii (Jim Rohn)  

„Oamenii săraci îşi cheltuiesc banii şi economisesc ceea ce rămâne. Oamenii bogaţi îşi economisesc banii şi cheltuiesc ceea ce rămâne. Este vorba de aceeaşi sumă de bani; doar filozofia e diferită.”, spune autorul. Pentru mai bine de 40 de ani, Jim Rohn s-a consacrat în meseria lui ca un artist renumit ce ajuta oamenii din întreaga lume să-și sculpteze în imaginația lor propriile strategii de viață.

Secretele minții de milionar (Harv Eker) 

Autorul obișnuiește să zică: „Nu este suficient să fii în locul potrivit la momentul potrivit. Trebuie să fii persoana potrivită în locul potrivit, la momentul potrivit".  Este o carte care te face să gândești despre cine ești, cum gândești, care îți sunt convingerile, care-ți sunt obiceiurile, ce gândești despre tine, cât de încrezător ești și câtă încredere ai în ceilalți. Adevărul este că modul de gândire, caracterul şi convingerile tale reprezintă o parte esenţială a ceea ce determină nivelul tău de succes.

Te-ai născut bogat (Bob Proctor) 

Citind această carte, vei afla:

  • Ce sunt banii şi cum poţi atrage sume mai mari în viaţa ta
  • Cum poţi deveni cocreatorul propriului tău destin
  • Rolul credinţei în obţinerea succesului
  • Cum îţi poţi construi imagini mentale ale prosperităţii care să te ajute să obţii rezultatele pe care ţi le doreşti în viaţă, și alte lucruri.
Tată bogat, tată sărac (Robert T. Kiyosaki)   

Robert T. Kiyosaki este copilul bogat al unor oameni săraci. El şi-a dorit dintotdeauna să nu muncească asemeni tatălui sau, care, în ciuda faptului că avea un salariu consistent, era veşnic îngropat în datorii. Concluzia lui este că, în principal, problemele financiare provin din faptul că mulţii ani de şcoală nu ne învaţă nimic despre cum funcţionează banii, ci doar cum să muncim din greu pentru ei, iar atunci când îi avem - mulţi, puţini - nu ştim cum să-i folosim în favoarea noastră.

Școala de afaceri. Pentru oamenii cărora le place să îi ajute pe alții (Robert T. Kiyosaki) 

„Datorită faptului că nu mi-am câștigat averea din întemeierea unei afaceri de marketing în rețea, am avantajul de a fi puțin mai obiectiv în privința acestui subiect. Cartea de față descrie adevăratele valori ale unei afaceri de marketing în rețea - valori care depășesc simplul potențial al dobândirii de venituri uriașe. În sfârșit, am găsit o afacere cu fața umană.“, spune autorul.

Psihologia succesului (Brian Tracy)  

Majoritatea oamenilor crede că succesul este pentru ceilalţi, pentru cei norocoşi, iar pentru noi este greu de atins. Succesul nu este un accident sau o întâmplare, este o abilitate, este predictibilă, şi poate fi deprinsă, poate fi învăţată de tine, de către oricine. Cu cât deprinzi mai repede această abilitate şi devii expert în această abilitate, cu atât mai repede reuşeşti să realizezi lucrurile pe care le doreşti şi ai fost născut să le realizezi.